dimecres, 18 de març del 2009

La policia dissol amb contundència els estudiants concentrats davant la Universitat de Barcelona




Havien tallat la Gran Via · Aquest matí els mossos han desallotjat l'edifici central de la UB · Un grup d'estudiants increpa el rector al Saló de l'Ensenyament · Alguns professors es solidaritzen amb els estudiants amb la lectura d'un manifest



Els Mossos han desallotjat a quarts d'una la concentració d'estudiants que ocupaven la plaça Universitat davant l'edifici central de la UB. Uns tres-cents estudiants protestaven pel desallotjament aquesta matinada dels estudiants que hi havia tancats a l'edifici. Segons els estudiants 'la violència dels mossos d'esquadra en el desallotjament, tanca tota opció al diàleg'. Un altre grup d'estudiants, també aquest matí, ha increpat el rector al Saló de l'Ensenyament. El rector ha explicat que avui ha decidit posar fi al tancament d'estudiants a l'edifici i que ha donat permís a la policia per fer el desallotjament (àudio).
El desallotjament d'aquesta matinada ha acabat amb una batalla campal. Els estudiants han tallat la Gran Via i els mossos han carregat per fer-los marxar i poder obrir el trànsit. En resposta a la càrrega policial, els estudiants han començat a llançar objectes i mobiliari urbà contra els mossos, que han actuat amb contundència i han detingut tres manifestants. Alguns professors es solidaritzen amb els estudiants Manuel Delgado, professor d'Antropologia de la UB, ha llegit un comunicat en nom de l'Assemblea PAS i PDI - Universitats Catalanes, que n'aplega sis-cents treballadors, ha criticat la duresa de la càrrega policial, que ha qualificat de desproporcionada, sobretot tenint en compte que l'ocupació dels estudiants era pacífica. Al comunicat, molt crític, s'ha afirmat que els fets d'aquest matí recorden el temps en què la policia entrava amb impunitat a les universitats, en referència als anys del franquisme. El desallotjament ha començat a dos quarts de sis del matí, quan els mossos d'esquadra han entrat a l'edifici històric de la UB de plaça universitat per fer fora la cinquantena d'estudiants que hi havia tancats (vídeo) des del 20 de novembre passat. La tancada es va fer a l'acabament d'una manifestació contra l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), l'anomenat pla Bolonya. Aquesta fou la primera de les universitats del Principat que els estudiants van ocupar en començar les protestes. A València, diverses facultats foren ocupades al setembre. Mentrestant, diversos alumnes han ocupat la Facultat de Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i és previst que demà dijous facin el mateix amb les d'Educació i Comunicació. D'una altra banda, els mossos d'esquadra van entrar ahir a la tarda a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona per detenir l'activista Enric Duran, l'estafador solidari.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada