dijous, 11 de juny del 2009

Bésame mucho ja té edició en català : Omple'm de petons


Una versió corregida i actualitzada d’un llibre que ha venut més de 100.000 exemplars. Amè i divertit, però sobretot didàctic: els pares trobaran resposta als milers de preguntes que es fan cada dia sobre els seus nadons.


Més amor per als nostres fills.

Aquest és un llibre escrit en defensa dels nens i dels sentiments materns més profunds. Contra les teories que propugnen l’ús de la força, el càstig o la disciplina excessiva, el doctor Carlos González defensa una educació basada en l’amor, el respecte i la llibertat, explica el perquè de molts comportaments infantils com el plor o la por, i ens ajuda a entendre, des d’un punt de vista natural, les causes que fan que els nostres fills actuin d’una forma determinada. Ja és hora de donar una resposta raonada a totes les preguntes que es fan les mares i els pares: per què els nens no volen dormir sols?, per què ploren?, per què criden la nostra atenció?, per què són gelosos?, què és l’insomni infantil?



Omple’m de petons ens ensenya com respectar els nostres fills, com entendre les seves queixes i com atendre el seu plor.
És un llibre dolç i de lectura senzilla, que t'ajuda a entendre els nadons i et convida a comunicar-te al màxim amb ells. L'autor diu que el va escriure en defensa dels nens i de les mares que es moren de ganes d'agafar i bressolar els seus fills i no ho fan perquè algú els ha dit que això es malcriar-los. Ell ens convida a totes les mares a enganxar-nos literalment a la canalla. Ens convida a allargar tan com puguem la lactància materna, a dormir amb ells i portar-los a coll tot el dia i ens explica lo bons que som els humans només de néixer i lo absurdes que poden arribar a ser les teories conductistes d'ensinistrament com el mètode Estivill. (mètode que creu que adormir-se i clapar tota la nit seguida és un aprenentatge que com abans es faci millor per la criatura i pels seus pares). El text de'n Carlos Gonzalez, ple d'ironia, va desmuntant tots els arguments que defensen actituds educatives que li semblen poc naturals i gens agradables pels nens (tipus 'posar límits', 'donar una cleca a temps', 'posar horaris a la lactància o calendari als bolquers').
Omple'm de petons és un llibre bonic que t'obre els ulls amb moltes de les coses més tendres dels nostres fills i de la manera de com tractar-los i en recomano una fullejada, a totes les mares (De fet, jo recomano, a totes les mares llegir força sobre el tema de la maternitat i la criança, que ara que ja no vivim amb les àvies i, moltes no hem vist pujar canalla de prop, hi ha moltes coses que se'ns poden escapar).



"Perquè el temor de malcriar un fill per excés d’atencions és una llegenda.Una visió de la criança dels fills oposada al mètode Estivill. Els dies més feliços del teu fill són a punt d’arribar. Depèn de tu."
(Rosa Jové, psicopediatra i autora de Dormir sense llàgrimes)


Carlos González És llicenciat en medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona i es va formar com a pediatra a l’Hospital de Sant Joan de Déu. És fundador i president de l’Associació Catalana Pro Lactància Materna, ha impartit cursos sobre lactància materna per a professionals sanitaris i ha traduït diversos llibres relacionats amb aquest tema, a banda de ser el responsable del consultori sobre lactància materna de la revista Ser padres. El seu llibre, Mi niño no me come, on desdramatitzava el problema de la inapetència infantil i donava les claus per resoldre’l, ha estat un èxit de vendes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada